205_karticka_1_strana.jpg

pátek, 9. září 2016

Letošní Týdny pro duševní zdraví jsou na jednotlivých našich střediscích buď v plném proudu, nebo již brzy vypuknou. A blíží se tedy také velké veřejné akce, které jsme si pro vás v jednotlivých městech připravili. A mimochodem..dozvíte se, co znamená 6P v první psychiatrické pomoci. Na 10.10. totiž připadá Světový den duševního zdraví, který má letos za téma První psychosociální a psychiatrickou pomoc. Naším mottem letos je: „… i maličkost (tě) zachrání…“

Na co se  tedy vlastně můžete těšit?

-          Ve středu 14. září určitě přijďte mezi 11 a 16 hodinou na pelhřimovské náměstí, kde jsme si pro vás připravili hodně zajímavý program s názvem: Stejný svět – jiný rozměr.

Jaké to je slyšet hlasy? Co když vidíš, co ostatní nevidí? Co když uvnitř své hlavy žiješ ve světě, který není? Kdo zná pravou realitu? 
…prostřednictvím simulátoru schizofrenie si to můžete vyzkoušet. A bude toho samozřejmě víc...

-         Jen o den později se přesuneme na náměstí v Havlíčkově Brodě. Ve čtvrtek odpoledne (od 15:30) tady totiž poběží bohatý blok I maličkost(tě) zachrání.

Co člověk (v úzkých) potřebuje? Jak můžeme pomoci? Pojďte se s námi zamyslet nad tím,

že první pomoc není jen odborná péče o tělesnou schránku člověka.

Odpolednem se zajímavými hosty provází Pavel Lutner.

Zahraje nám tady známý Xavier Baumaxa, Canis pila, Hadodoom, Vrabčí trh a Dixie 377.

V rámci této akce bude probíhat také prodej výrobků rukodělné dílny.

-          Úterý 20. Září pak bude v Pelhřimově patřit sportovnímu odpoledni v našem středisku na ulici Humpolecká.

-          Ve středu 21. Září pak žáci několika základních a středních škol dorazí na zážitkovou akci Na vlastní kůži. Ti si vyzkouší, jaké to je být nemocný či handicapovaný. Akce proběhne v havlíčkobrodském seniorpointu ve spolupráci s dalšími místními organizacemi.

-          V pátek 23. Září si můžete do Hlinska přijít poslechnout výbornou muziku.

Ve zdejším multifunkčním centru totiž V 18 hodin začne Koncert pro duševní zdraví, kde vystoupí žáci kytarového oddělení ZUŠ Hlinsko, J.Němec & hosté a TRIO JAM.

-          V Chotěboři Týdny pro duševní zdraví zahájíme 27. 9. na Městském úřadě, kde budeme prodávat i výrobky našich klientů. 4.října pak studentům středních škol promítneme film Nedotknutelní.

A ve středu 19.10. v chotěbořské sokolovně proběhne už čtvrtý ročník oblíbené taneční soutěž pro handicapované Star Dance.

-          Na závěr jsme pro pacienty havlíčkobrodské psychiatrické nemocnice i veřejnosti připravili divadelní představení. 23. Listopadu v sále psychiatrické nemocnice od 17 hodin zahraje literárně dramatický odbor ZUŠ představení Ze života.

Plakáty jednotlivých středisek: 

plakát Havlíčkův Brod: plakát HB_pdf  plakát Hlinsko: plakát HL_.pdf

plakát Pelhřimov: plakát PE_.pdf           plakát Chotěboř: plakát CHOT_.pdf

Určitě tedy je na co se těšit...

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK