269_20181009_151254.jpg

úterý, 20. listopadu 2018

Hlavní náplní neziskové organizace FOKUS Vysočina, z.ú. je pomoc lidem s duševním onemocněním v jejich přirozeném prostředí. Společnost má své středisko také v Hlinsku, a aby vše fungovalo jak má, je třeba mít také odpovídající vozové vybavení. To v poslední době nebylo na ideální úrovni, ale nyní už sociální pracovníci mohou za svými klienty novým automobilem.

„Naši zaměstnanci podporují lidi s duševní nemocí v posílení jejich samostatnosti a sebedůvěry tak, aby mohli vést plnohodnotný život podle svých představ. A nutno dodat, že nový vůz byl velmi potřeba, většina služeb je totiž poskytována především v terénu – tedy třeba u klientů doma, nebo zkrátka na místě, které jim je příjemné," vysvětlila vedoucí hlineckého střediska FOKUSU Vysočina Jana Horynová.

Sociální pracovníci organizace totiž nepůsobí pouze v samotném Hlinsku, ale také v jeho širokém okolí.

„Naši klienti často žijí také v okolních obcích. Naše spádová oblast se tak nachází v okruhu zhruba dvaceti kilometrů od Hlinska,“ dodala Horynová.

 A aby mohl FOKUS v Hlinsku poskytovat kvalitní služby, musel pořídit nový automobil. Na jeho koupi se velkou měrou podílel Pardubický kraj, značnou část potřebných financí pak věnovali také dárci.

   „Jmenujme například Nadaci Agrofert s Tatrou Hlinsko, Léčivé divadlo Gabriely Filippi, Spolek PROVAS nebo hlinecké Zdravíčko,“ vypočítává vedoucí střediska FOKUSU v Hlinsku.

Dárci, kteří na pořízení nového auta přispěli, tak ocenili práci a přínos organizace, která pracuje především s lidmi s duševním onemocněním. Připomeňme, že podle posledních průzkumů má takovou osobní zkušenost dokonce zhruba každý pátý člověk v České republice.  

„Ráda pomáhám. A FOKUS Vysočina se věnuje lidem, kteří tu pomoc potřebují velmi. Onemocnění, se kterými pracují, nejsou snadná. Pro mnohé jsou dokonce nerozklíčovatelná, a tak se v této oblasti někdy lidé bojí pomáhat. Byla bych moc ráda, kdyby lidé pochopili, že pomáhat můžeme úplně všude.  Že je to to nejkrásnější a vlastně nejdůležitější v našem lidském bytí,“ prozradila už dříve v rozhovoru pro hlineckou televizi například herečka Gabriela Filippi.

Díky dárcům a možnosti pořídit nový automobil se pomoc dostane k více lidem.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK