199_img_2937.png

úterý, 19. dubna 2016

Také na havlíčkobrodsku se letos předávala cena Křesadlo, tentokráte v divadelním sále AZ Centra v Havlíčkově Brodě. Právě tady se sešli jak nominovaní dobrovolníci, členové komise, tak i představitelé měst a zástupci médií. 

Nominováno bylo nakonec sedm dobrovolníků – dle motta akce „obyčejní lidé, kteří dělají neobyčejné věci.“ Ti se v průběhu roku 2015 nezištně věnovali seniorům, dětem, duševně nemocným či zdravotně postiženým.

 

 „Hlavní cenu si nakonec přebrala Zlatuše Hejkalová, která dobrovolničí již osmým rokem v havlíčkobrodské nemocnici. Pravidelně a s neutuchajícím elánem zde navštěvuje pacienty hospitalizované na ODN, se kterými si povídá, trénuje jim paměť, předčítá, nebo je doprovází při procházkách. Paní Hejkalová se ale aktivně zapojuje i do jednorázových akcí, které ODN pořádá při příležitosti svátků a významných dnů,“ uvedla Iveta Krčálová, koordinátorka dobrovolníků FOKUSU Vysočina, hlavní pořadatelka celé akce.  

 

Dalšími nominovanými byli Kateřina Libusová (FOKUS Vysočina Havlíčkův Brod), Pavel Zabystrzan (Domov pro seniory Havlíčkův Brod), Anna Březinová (Krajská knihovna Vysočiny), Ilona Štěpánková (Sociální služby města Havlíčkova Brodu), Naďa Mištová (FOKUS Vysočina Chotěboř), Helena Míková (Charitní domov pro matky s dětmi Havlíčkův Brod).

 

Slavnostním odpolednem hosty opět krásně všechny přítomné provedl Ondřej Rázl a o příjemné hudební vystoupení se postarala kapela Shoda Náhod. Cenu paní Hejkalové předal starosta Havlíčkova Brodu pan Jan Tecl, který ocenil přínos všech dobrovolníků společnosti. 

„Za dobrovolnické centrum děkujeme všem, kteří se na organizaci akce podíleli včetně sponzorů, kterými byli město Havlíčkův Brod, město Chotěoř, zdravá výživa Dej si Bio, Restaurace Svačinka, Květinářství Markéta Žáková a další. Děkujeme také všem dobrovolníkům za jejich činnost a přejeme jim mnoho energie do dalších aktivit. Toho není totiž nikdy dost,“ popřála na závěr Iveta Krčálová. 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK