250_kresadlo_dobrovolnik_fokus_vysocina_2018_04_13_dsc_8495_copy.jpg

středa, 18. dubna 2018

V pátek 13. dubna odpoledne byla v obřadní síni Nové radnice v Havlíčkově Brodě slavnostně předána cena pro obyčejné lidi, kteří dělají (na Havlíčkobrodsku) neobyčejné věci. Křesadlo za rok 2017 určitě našlo správného majitele (respektive majitelku), ale velký potlesk si zaslouží nejen všichni ostatní nominovaní, ale prostě každý, kdo má chuť pomáhat dobré věci.

Ze sedmi nominovaných byla nakonec letos symbolicky oceněna sympatická dobrovolnice Veronika Křikavová. Ta ve svém volném čase pomáhá v chotěbořském FOKUSu Vysočina.

Zapojuje se opravdu aktivně a s otevřeným srdcem.  Podle všech, kdo ji z FOKUSU znají, je tato vysokoškolská studentka nesmírně skromná a oblíbená.

 „Verča se schází s klientkou po cévní mozkové příhodě, se kterou trénuje mluvu a práci na počítači. V loňském roce také začala organizovat skupinové cvičení pro klientky s duševním onemocněním a začala se individuálně věnovat klientovi s duševním onemocněním, kterému pomáhá se smysluplným trávením volného času. Její práce si zaslouží drobné ocenění i pozornost, “ vysvětlila vedoucí koordinátorů dobrovolníků FOKUSu, Iveta Krčálová.

"Ráda bych poděkovala FOKUSu Vysočina, obzvláště dobrovolnickému centru na Havlíčkobrodsku, za spolupráci. Ocenění si opravdu velmi vážím a určitě mi dodá chuť do práce i v budoucnu," usmívala se čerstvá držitelka Křesadla.

Dalšími nominovanými byli Jaroslava Kabelková (Krajská knihovna Vysočiny), Michaela Marečková (Sociální služby města Havlíčkova Brodu), Petr Kotting (Nadační fond AŽ Golčův Jeníkov), Marie Vrzáková a Lenka Krajhanzlová (Oblastní charita Havlíčkův Brod), Jan Krýsa (Oblastní charita Havlíčkův Brod / Nemocnice Havlíčkův Brod).

Slavnostním odpolednem hosty provedl moderátor Ondřej Rázl a o kulturní vystoupení se postarala hudební skupina Shoda Náhod. Ze zaslaných nominací oceněnou vybírala pětičlenná komise složená ze zástupců města Chotěboř a Havlíčkův Brod, regionálních médií, Místní akční skupiny Královská stezka a Ministerstva vnitra České republiky.

Cenu Křesadlo FOKUS Vysočina, z.ú. v regionu předává už od roku 2001.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK