258_dsc_0108.jpg

čtvrtek, 6. září 2018

V úterý 4. září proběhl pod hlineckou sjezdovkou turnaj v pétanque na podporu duševního zdraví. Organizace, které v Pardubickém kraje pracují s lidmi s duševním onemocněním, se na tomto přátelském setkání sešly již podruhé. Premiéru v loňském roce zorganizovala Péče o duševní zdraví Pardubice a letos si turnaj vzal na starost FOKUS Vysočina,z.ú..

Akce měla za cíl propojit všechny přítomné bez rozdílů a prohloubit vzájemnou spolupráci jednotlivých organizací.

 „Všem přeji hodně úspěchů při hře a doufám, že se z této akce stane příjemná tradice, která pomůže podpořit změnu názoru veřejnosti na duševně nemocné,“ řekl na úvod radní Pardubického kraje Pavel Šotola, který nad turnajem převzal záštitu.

 Slova se ujala také ředitelka pořádajícího FOKUSu Vysočina Anna Šimonová. „Toto klání je výjimečné tím, že v Pardubickém kraji zahajuje významnou celorepublikovou destigmatizační akci - Týdny pro duševní zdraví,“ podotkla Šimonová.

 Poté již mohlo začít zápolení mezi osmi týmy složenými ze zástupců klientů a pracovníků organizací CEDR Pardubice o.p.s., Domov na hradě Rychmburk, Domov u Kostelíčka Pardubice, FOKUS Vysočina, z. ú., Oblastní charita Polička, PDZ Chrudim a PDZ Pardubice.

Vítězem byl vlastně každý

Přestože byly na konci celého odpoledne uděleny ceny pomyslným medailistům, opravdovým vítězem turnaje byl ve skutečnosti bezesporu každý, kdo se zúčastnil. Tak o turnaji hovořili i členové nejlepšího týmu, který tvořili zástupci zúčastněných organizací. Ten navíc osobně a aktivně podpořil hlavní sponzor akce.

 Aby měla hra opravdovou úroveň, tak na její řádný průběh dohlíželi a o správnosti výsledků rozhodovali dobrovolníci z Dobrovolnického centra FOKUSu.

 „Poděkování patří všem zúčastněným. Každá z organizací nemalou měrou přispěla k realizaci a úspěšnému průběhu příjemného dne. Také děkujeme sponzorům MIAS OC, Pivovar Rychtář a Mlékárna Hlinsko. Velmi si ceníme i pomoci majitelů a obsluhy Ski restaurantu, kteří nám poskytli zázemí a trpělivě vycházeli vstříc našim požadavkům. Stejně jako pan radní Šotola doufáme, že se tato akce stane tradicí a svým dílem přispěje k destigmatizaci lidí s duševním onemocněním a podpoří také reformu psychiatrické péče v České republice,“ dodala závěrem vedoucí hlineckého střediska FOKUSu Vysočina Jana Horynová.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK