335_cez_epp_vyzva_480x300.jpg

pátek, 18. prosince 2020

Každý ví, že během vánočních svátků je třeba se také hýbat. A proč nespojit příjemné s užitečným?  Nainstalujte si aplikaci EPP od ČEZ, sbírejte pohybem body a pomozte tak Chráněným dílnám Fokus Vysočina s.r.o. v Pelhřimově získat novou pec na výrobu keramiky. Je to opravdu snadné!

Rukodělná chráněná dílna v Pelhřimově, která spadá do sociálního podniku Chráněné dílny Fokus Vysočina s.r.o., novou pec na výrobu keramiky opravdu potřebuje. I proto jsme se přihlásili do projektu Mobilní aplikace EPP skupiny ČEZ.  A právě díky ní nám můžete pomoci i vy! Prostě pomáhej pohybem.

„Cílem je zachování programu pelhřimovské Rukodělné dílny – výroba užitné a dekorativní keramiky. Ta má v Pelhřimově více jak dvacetiletou tradici a nyní nutně potřebujeme pořídit novou keramickou pec pro výpal výrobků. Ta stávající, které funguje už od roku 2004, totiž dosloužila. Prostřednictvím projektu pořídíme novou pec s objemem 200 litrů a zachováme tak 24 pracovních míst pro lidi s hendikepem,“ říká projektová manažerka FOKUSu Vysočina Karolína Zvonařová.

Výroba keramiky je léty ověřeným výrobním programem, se kterým máme bohaté zkušenosti. Je vhodnou náplní práce pro řadu zdravotně znevýhodněných pracovníků - není zatížena stresem, je možné ji vykonávat vsedě, a vyhovuje díky kreativní ruční práci lidem s duševním onemocněním.

 „Výrobky vyrobené pelhřimovskou dílnou prodáváme například v obchodu s upomínkovými předměty ve Zlaté uličce vytvořený Olgou Havlovou, dnes fungující pod záštitou Výboru dobré vůle O. Havlové. Dále v Obchůdku Borůvka na pražském Vyšehradě či obchod Dobromysl v Kamenici nad Lipou. Novou keramickou pec pořídíme v první polovině ledna a hned ji uvedeme do provozu,“ dodává Zvonařová.

A jak nám můžete pomoci?

Stačí si nainstalovat aplikaci EPP od skupiny ČEZ. A až půjdete běhat, na procházku nebo třeba na kolo, budete svým pohybem sbírat potřebné body. Pro novou pec nyní budete body sbírat „do zásoby“ a až se v aplikaci mezi projekty objeví i ten náš, zkrátka mu nasbírané body přidělíte. Nadace ČEZ nám tak pomůže pec stoprocentně zafinancovat!

Je to opravdu jednoduché.

Více o aplikaci najdete zde:

Pomáhej Pohybem (pomahejpohybem.cz)

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK