240_10.jpg

čtvrtek, 12. října 2017

FOKUS Vysočina, z.ú. nedávno přestěhoval svoji Sociálně terapeutickou dílnu Bludiště (STD) do nových prostor. Její klienti i zaměstnanci tak od počátku září dochází do areálu obchodní akademie v Chotěboři v ulici na Valech, kde nalezli důstojné a prostorné zázemí. V úterý 3. října pak v STD proběhl v rámci Týdnů pro duševní zdraví Den otevřených dveří.  

Zájemců o prohlídku nových prostor se sešlo hodně a atmosféra byla velmi příjemná a uvolněná. „Naše pozvání přijali zástupci města a spolupracujících organizací, klienti našich služeb, ale i veřejnost. Pro všechny byl připravený doprovodný program – společná výroba koule Kusudama, ukázka pletení krabic z papírových ruliček a zdobení květináče technikou decupage, který si mohl každý odnést s sebou domů,“ konstatovala vedoucí STD Adriana Veselská.

Cílem Sociálně terapeutické dílny je podporovat dospělé lidi s mentálním a kombinovaným postižením v rozvoji jejich pracovních a sociálních dovedností tak, aby mohli zvýšit své šance při uplatnění na chráněném či otevřeném trhu práce a zařadit se do běžného života. Služba od 1. září letošního roku nově funguje v prostorech VOŠ, OA a SOUT Chotěboř. K dispozici tak je i zahrada, kterou mohou zaměstnanci a klienti Sociálně terapeutické dílny využívat.  

 „Jednou z klíčových aktivit služby budou zahradnické činnosti. Zahradu plánujeme upravit tak, aby zde vznikly záhony na pěstování zeleniny a bylin, vysázet ovocné keře a stromy,“ vysvětlila Adriana Veselská.

„Těším se, že tam budeme mít plody, třeba rakytník, maliny a pak si z toho třeba něco uvaříme,“ zasnila se jedna z klientek Bludiště.

A do prvních úprav zahrady se symbolicky zapojili i zástupci vedení města a školy, která FOKUSU Vysočina přestěhování do svých prostor umožnila.

 „Bylo pro nás velkým potěšením, že první strom vysadili společně s našimi klienty starosta města Chotěboř  Tomáš Škaryd, místostarosta Zdeněk Janovský a ředitel školy Luděk Benák,“ dodala vedoucí chotěbořského střediska FOKUSu Vysočina, Jitka Klepetková.

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK