301_logo2017_fokus.jpg

úterý, 18. února 2020

O odvolání ředitele Jaromíra Maška jsme se, stejně jako veřejnost, dozvěděli z médií. A i pro nás šlo o překvapivou informaci. Vzhledem k tomu, že jde o interní vztah mezi Ministerstvem zdravotnictví a havlíčkobrodskou Psychiatrickou nemocnicí, nemáme žádnou možnost vzniklou situaci jakkoliv ovlivňovat či do ní zasahovat.

 Jedním z důvodů odvolání byla také situace v Centru duševního zdraví v Havlíčkově Brodě. Považujeme tedy za důležité se k tomuto tématu vyjádřit.

 S Psychiatrickou nemocnicí Havlíčkův Brod dlouhodobě spolupracujeme. V uplynulých osmnácti měsících jsme společně za podpory Kraje Vysočina zdárně realizovali jedno z pěti pilotních Center duševního zdraví, které je součástí schválené Reformy péče o duševní zdraví.  

V Centru duševního zdraví (dále CDZ) ve prospěch lidí s vážným duševním onemocněním pracuje tým sedmi zdravotních (1 všeobecná zdravotní sestra, 4 sestry pro péči v psychiatrii, 1 psychiatr, 1 psycholog), pěti sociálních pracovníků a peer konzultanta. Vzhledem k tomu, že se nám společně podařilo splnit všechna kritéria projektu, považujeme jej za úspěšný a nadále CDZ provozujeme jako standardní službu v havlíčkobrodském okrese. 

Na konci ledna 2020 nám bylo vedením Psychiatrické nemocnice oznámeno, že ambulance psychiatra bude od dubna přesunuta z CDZ do areálu Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod a zároveň ambulance přestane poskytovat péči v terénu. Tato změna realizace není v souladu s definicí Centra duševního zdraví.

I nadále chceme se všemi dotčenými partnery, tedy s Psychiatrickou nemocnicí Havlíčkův Brod i Krajem Vysočina, poskytovat lidem s duševním onemocněním kvalitní služby a podílet se na jejich dalším rozvoji.

Věříme, že všechny následné kroky budou konány ve prospěch zdárného fungování Centra duševního zdraví Havlíčkův Brod a především v zájmu jeho klientů.

 

management FOKUSu Vysočina, z.ú.


 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK