264_dav1.jpg

pondělí, 8. října 2018

Ve čtvrtek 4. října proběhl v Hlinsku již třináctý ročník akce Tady neziskovky – vítejte! Organizace působící na Hlinecku se opět po roce sešly na jednom místě, aby představily svoji činnost.

Veřejnost měla možnost seznámit se s neziskovkami, jež pracují s různými cílovými skupinami. Ukázaly se zájmové spolky pro děti i dospělé, volnočasové kluby, neziskové i příspěvkové organizace působí v sociální sféře na Hlinecku. Letos se vše odehrálo v prostorách Multifunkčního centra a přilehlém okolí.

Organizace se prezentovaly propagačními materiály, ukázkami kronik, prodejem výrobků svých klientů či přímou ukázkou své práce. Každý kdo dorazil, si mohl na vlastní kůži vyzkoušet, jaké je to být nevidomý, nebo v takzvaném „Psychomatu na Budku“ co nejreálněji prožít pocity člověka se schizofrenií. K ochutnání byly i vynikající regionální produkty, hrály se interaktivní hry a bylo možné si i vyrobit něco kreativního.

„V dopoledních hodinách akci již tradičně navštívili hlavně žáci místních a okolních škol. Pro ně byla připravena soutěž, díky které se seznámili se zaměřením činnosti jednotlivých organizací,“ řekla vedoucí střediska FOKUSu Vysočina, z.ú. v Hlinsku Jana Horynová. 

Letošního ročníku se zúčastnily: Dlaň životu, Domov seniorů Drachtinka s Centrem denních služeb Motýl, Dům dětí a mládeže, FOKUS Vysočina, z. ú., MAterřské centrum Hlinečánek, Středisko rané péče v Pardubicích, o. p. s., Klub českých turistů, Linka důvěry Pardubického kraje Ústí nad Orlicí, Maják Hlinsko, Místní akční skupina Hlinecko, Městský klub seniorů, Městský úřad Hlinsko odbor sociálních věcí, školství a zdravotnictví, Oblastní charita Nové Hrady, Orel Jednota, Papežská misijní díla, SKP-Centrum Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím, Svaz tělesně postižených, Svaz tělesně postižených dětí, Tyflocentrum Pardubice a Youth for Christ Immanuel.

Je třeba poděkovat všem, co se na programu podíleli. S organizací a soutěžemi pro děti pomáhali dobrovolníci. Akce proběhla díky finanční podpoře Města Hlinska a pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK