198_20151021_140531_-_znovu_uprava.jpg

čtvrtek, 14. dubna 2016

Nedávný zajímavý a velmi přínosný kurz, který absolvovali čtyři naši zaměstnanci, byl zaměřen na práci a komplexní péči o duševně nemocné, kteří zároveň trpí nějakým druhem závislosti (alkoholové či drogové). 

Mezi lektory byla zastoupena celá řada odborníků, a proto prý nebyla o zajímavosti nouze.

Během čtyř dnů se naši pracovníci zaměřili mimo jiné na nácvik motivačních rozhovorů, spolupráci s rodinou a okolím klientů, komunikační dovednosti a seznámili se podrobně také s podmínkami pro zavádění léčby duálních poruch v celé naší organizaci.

"Se závislými jsem už dříve pracoval, takže vím, o jakou práci jde. Ale celý kurz byl velice přínosný. Učili jsme se pracovat s motivací lidí k léčbě závislostí a s tím, aby uměli zvládat svá pokušení. Také nám záleží na tom, aby se případní klienti se závislostí dokázali zorientovat v našich službách," nastínil krátce kurz zaměstnanec FOKUSU Martin Lukáš, vedoucí Komunitního chráněného bydlení, který seminář také absolvoval. 

Naši zaměstnanci získané znalosti sdíleli s dalšími svými kolegy a uplatní je při práci s duševně nemocnými. FOKUS Vysočina při financování tohoto kurz významně podpořila poradenská firma KPMG částkou 20 tisíc korun ze svého zaměstnaneckého programu.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK