267_img_20181110_110440.jpg

úterý, 13. listopadu 2018

Během uplynulé soboty se ve stovkách obchodů po celé České republice uskutečnil šestý ročník Národní potravinové sbírky. Hned v šesti prodejnách na Vysočině se do pomoci potřebným zapojili také dobrovolníci FOKUSu Vysočina, kteří pomohli vybrat více než čtyři tuny potravin!

Jde o jednu z největších charitativních akcí po celé České republice. Vybrané trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží pak putují k matkám samoživitelkám, lidem v azylových domech, seniorům a dalším potřebným.

 Díky dobré práci našich koordinátorů se na Vysočině zapojilo více šedesát dobrovolníků FOKUSU. Ti pomáhali hned v šesti obchodech a v celkovém součtu vybrali více než 4,4 tuny zboží.  Zajímavostí je, že dokonce 24 dobrovolníků se zapojilo v Penny Marketu ve Světlé nad Sázavou. V regionu Humpolec a Světlá nad Sázavou totiž funguje nejnovější dobrovolnické centrum FOKUSU Vysočina a je vidět, že zájem o nezištnou pomoc druhým tu opravdu je značný.

Do sbírky se zapojil například hypermarket Albert v Havlíčkově Brodě. A i tady akci pomáhali organizovat naši dobrovolníci.

„Během celého dne tu pomáhalo celkem devět lidí, ať už s informováním lidí, či vybíráním potravin a jejich balením.  Překvapilo mě, kolik nakupujících nám věnovalo potraviny či drogerii. Díky jejich laskavosti se nám podařilo vybrat krásných 1232,8 kilogramů zboží,“ říká koordinátorka Anna Gaia Rose z Dobrovolnického centra Havlíčkův Brod a Chotěboř.

Zájem veřejnosti o akci každým rokem roste. Jsme rádi, že naši dobrovolníci jsou u toho!

       
D. centrum               Počet dobrovolníků    Vybráno kg  
Pelhřimov Billa Pelhřimov 8                  323  
  Penny Pelhřimov 7                  375  
Humpolec Billa Humpolec 9                  642  
  Penny Světlá n. Sázavou 24                  579  
HB+Chotěboř Albert Havlíčkův Brod 9                1233  
  Tesco Chotěboř 4                1314  
Celkem   61 4466  

Více informací najdete zde: Národní potravinová sbírka

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK