1379_img_20220301_091504.jpg

pondělí, 28. února 2022

Dobrovolnické centrum v regionu Humpolec a Světlá nad Sázavou se zapojuje do pomoci lidem, kteří prchají z válkou zasažené Ukrajiny. „Nepodnikáme však žádné kroky samostatně, vše je v součinnosti s městem Humpolec,“ uvádí Ludmila Nenadálová, koordinátorka dobrovolnického centra a zároveň vedoucí dobrovolnictví. „Aby mohla být pomoc efektivní a správná, musí být také koordinovaná,“ podotýká.

Aktivně se tak podílejí na humanitární sbírce pod záštitou města. „Naši dobrovolníci budou pomáhat vybírat a následně třídit darované věci. Dobrovolníků však není nikdy dost a aktuálně se hodí každá pomocná ruka. Sháníme proto další lidi, kteří by se mohli zúčastnit sbírky i přes den,“ komentuje Ludmila Nenadálová.

Seznam potřebných věcí zájemci najdou na webových stránkách Humpolce. „Nejpotřebnější jsou v tuto chvíli polštáře, peřiny a hygienické potřeby,“ přibližuje vedoucí dobrovolnictví.

Kromě toho dobrovolníci FOKUSu pomáhají překonat i jazykové bariéry. „Sehnali jsme tlumočníky. Jsou to všechno rodilí Ukrajinci a Ukrajinky, kteří už několik let žijí v České republice,“ popisuje koordinátorka dobrovolníků.

Připravena pomoci jsou i zbylá tři dobrovolnická centra. „Naše koordinátorky dnes budou oslovovat města ve svém regionu a nabízet jim spolupráci s našimi dobrovolníky,“ dodává Ludmila Nenadálová.

 

Více informací získáte na e-mailu dc.humpolec@fokusvysocina.cz.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK