1402_dscf6854.jpg

pondělí, 19. září 2022

Středisko v Hlinsku si vzalo letošní téma sportu v rámci Týdnů duševního zdraví za své a uspořádalo fotbalový turnaj, ve kterém mezi sebou změřili síly studenti místních škol a lidé se zkušeností s duševním onemocněním. První místo získali hráči ZŠ Smetanova, o jejich vítězství rozhodl až penaltový rozstřel.

V nové sportovní hale při ZŠ Resslova se uskutečnil fotbalový turnaj, kterého se zúčastnilo sedm týmů. Kromě pěti týmů z místních škol – ZŠ Smetanova, ZŠ Resslova, ZŠ Ležáků a dva týmy z Gymnázia K. V. Reise – dorazil i tým Charity Moravská Třebová a také tým Hajlendrů.

První místo pro sebe ukořistili kluci ze ZŠ Smetanova. Ti si pro vítězství došli přes penalty se ZŠ Resslova. Všichni účastníci získali keramické poháry z keramického provozu sociálního podniku FOVY a také perníkové medaile, které upekla Cukrárna Čistá duše z Hlinska. Také na ně čekaly další ceny. Všem hráčům přišli fandit i spolužáci z místních škol, takže o fotbalovou atmosféru nebyla nouze.

Nejen pro účastníky, ale také pro fanoušky bylo připraveno hned několik workshopů. Mohli si vyzkoušet jaké to je slyšet hlasy a u toho pracovat, mohli si vytvořit vlastní placku, uklidnit se u antistresových omalovánek a mnoho dalšího. A samozřejmě nechybělo ani občerstvení.

„Návštěvníky čekal nejen sportovní zážitek, ale také několik workshopů zaměřených na duševní zdraví a pohyb. O akci byl velký zájem a zdá se, že odstartovala novou tradici v oblasti osvěty duševního zdraví na Hlinecku,“ řekla vedoucí střediska FOKUSu Vysočina v Hlinsku Jana Horynová.

Konečné pořadí

1. ZŠ Smetanova

2. ZŠ Resslova

3. ZŠ Ležáků

4. Gymnázium I

5. Gymnázium II

6. Hajlendři

7. Charita Moravská Třebová

 

Fotogalerii najdete ZDE.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK