329_1.jpg

pátek, 16. října 2020

Křesadlo je cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci. Ani v těžké době nezapomínáme (ve spolupráci s organizací Hestia) na ocenění dobrovolnické činnosti. Až do 20. listopadu můžete nominovat dobrovolníky v Pelhřimově, v Hlinsku jsme cenu již udělili.

Formulář k nominaci dobrovolníků pro pelhřimovsko najdete na ZDE.

Pamatujte že:

  • Jeden navrhovatel může nominovat více dobrovolníků. Dobrovolník nemusí být v úzké spolupráci s dobrovolnickým centrem. V takovém případě bude od nominující organizace požadována aktivní účast na přípravě slavnostního předávání ocenění. 
  • Text je to hlavní, na základě čeho výběrová komise vybere oceněné dobrovolníky. Uveďte stručně vše podstatné, zajímavosti, specifika činnosti, cílové skupiny apod.
  • Nominovaný dobrovolník musí vykazovat dobrovolnickou činnost v příslušném roce a regionu (organizovaná i neorganizovaná činnost).
  • Nominace zasílejte do 30. listopadu 2020 v elektronické podobě na e-mailovou adresu: michaela.chabova@fokusvysocina.cz.
  • O udělení Křesadla rozhodne komise složená ze zástupců neziskových organizací, veřejné správy, médií a dalších spolupracujících subjektů vybere z návrhů jednoho dobrovolníka, který obdrží cenu Křesadlo. Ostatní nominovaní dostanou drobné dárky a poděkování.

A jak vypadalo udělení Křesadla v Hlinsku?

Cenu za rok 2020 získala Marie Pospíšilová. Energická dobrovolnice, která pomáhá například v CDS Motýl, si symbolické ocenění převzala za netradičních podmínek (pochopitelně za dodržování všech hygienických opatření a nařízení) na středisku FOKUSu Vysočina. „Maruška jako dobrovolnice dělá spoustu věcí. Pomáhá nejen v CDS Motýl, ale také nám ve FOKUSu. Kdykoli je potřeba, vím, že se na ni mohu obrátit,“ podotkla koordinátorka dobrovolníků FOKUSu Vysočina Lucie Truncová.

Vítězku z došlých nominací vybrala odborná porota.

 „Chtěla bych především poděkovat CDS Motýl za nominaci. Moc si toho vážím. Nikdy by mě nenapadlo, že dělám něco tak důležitého.. nebo, že to tak vidí ostatní. Mockrát děkuji,“ říkala po předání Marie Pospíšilová skromně.

Cenu města Hlinska pak ve stejný den obdržel také Ladislav Obolecký za dlouholetou aktivní práci v klubu seniorů, v Občanské komisi města Hlinska a v hasičském sboru Hlinsko.

Oceněným gratulovala nejen ředitelka FOKUSu Vysočina Anna Šimonová a vedoucí koordinátorů dobrovolníků Helena Štěpánková, ale také Martin Vtípil – vedoucí sociálního odboru města Hlinska.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK