1353_logo_mezi_dvema_svety.jpg

čtvrtek, 26. srpna 2021

Podzimní počasí je ideální na procházku přírodou. A co se takhle vydat třeba do srdce půvabných Ždárských vrchů k rybníku Velké Dářko? Právě tady pořádá v září Pavel Šmíd ve spolupráci s FOKUSem pochod Mezi dvěma světy. Akce pomůže nejen k osvětě duševního zdraví, ale také přispěje dobré věci. Účastnit akce se ale můžete vlastně kdekoliv.

„Jsem moc rád, že po odmlce můžeme opět potkat osobně 11. září od 10 hodin přímo na Velkém Dářku, kde bude kromě jiného připravena také naučná stezka o duševní zdraví a další doprovodný program. Ale zapojit se můžete i virtuálně s rodinou nebo přáteli právě tam, kde právě budete. Hlavní je náš společný cíl,“ říká hlavní organizátor pochodu Pavel Šmíd.

Jak může virtuální účast vypadat?

„Stačí, aby nám účastníci dali vědět, že s námi vyrazili na pochod tím, že pošlou fotku a mailem nebo prostřednictvím Facebook nám sdělí, kolik jednotlivci nebo skupina ušla kilometrů. Za každý ušlý kilometr totiž sponzoři darují 10 Kč FOKUSu Vysočina. Chceme společně zdolat 1700 kilometrů a získat tak maximální odměnu 17 tisíc korun,“ vysvětluje Pavel Šmíd. 

 Výtěžek z pochodu, jehož hlavním partnerem je firma Eaton, využije FOKUS Vysočina k zakoupení pomůcek pro bazální stimulace ve svém chotěbořském středisku.

„Jsme velmi rádi, že se s námi organizátoři letos opět spojili a touto sportovní akcí chtějí přispět na dobrou věc. Kromě toho, ale pochod pomůže i destigmatizaci duševního onemocnění. O duševním zdraví i problémech je totiž třeba hovořit a právě pochod Mezi dvěma světy je k tomu skvělou příležitostí,“ dodává projektová manažerka FOKUSu Vysočina Karolína Zvonařová.

Zároveň je také vypsána dárcovská výzva, kde může každý přispět na vybavení denního stacionáře na portálu darujme.cz.

Přispět můžete ZDE.

Ještě více informací o akci se můžete dozvědět na jejím webu ZDE.

Mrkněte i na facebookovou stránku pochodu ZDE. Právě tady můžete sdílet fotky, komentáře i počty ušlých kilometrů.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK