313_www.fokusvysocina.cz.png

pátek, 17. dubna 2020

Jedním z nejdůležitějších slov v lidském životě je DĚKUJI. Děkujeme VÁM. Za to jak jste se k nemoci COVID-19 postavili čelem a společnými silami se rozhodli pomáhat těm, kteří to potřebují. Děláte toho spoustu a třeba roušek jsme dosud společně předali více než 13 a půl tisíce…

K dnešnímu dni jsme díky VÁM přes naše čtyři dobrovolnická centra FOKUSu Vysočina (Havlíčkův Brod a Chotěboř, Hlinsko, Pelhřimov, Humpolec a Světlá nad Sázavou) dodali potřebným neuvěřitelných 13654 roušek.

VÁS, kteří se chopili šicích strojů více než 150, z toho i několik pánů "švadlenek". :)

Spotřebovalo se přes hektar látky (10 901 m2), nepočítaně nití, takřka 22 kilometrů tkalounů, gumiček či jiných úvazů, nad výrobou jste strávili dohromady takřka 11,5 tisíce hodin (přes 450 dnů 24 hodin denně), vypili nepočítaně hrnků kávy, zlomili desítky jehel…….

A to vše proto, abyste nezištně pomohli tam, kde je to nejvíce třeba.

Roušky od VÁS jsme posílali do více než 105 organizací po celé republice. Kam vlastně putovaly?

Do Domovů pro seniory, LDN a senior center v Humpolci, Světlé nad Sázavu., Havl. Brodě, Pelhřimově, Hlinsku, Ledči nad Sázavou, Šumperku, Praze, Ústí n. Orlicí, Benešově,  Lužci n. Vltavou, Zábřehu, Mostu, Klokočově, Čáslavi, Telči, České Lípě, Svojšic, Čenkova, Nezamyslic, Liběchova, Brna, Nýdku, do nemocnic v Havlíčkově Brodě, Pelhřimově, Kutné Hoře, Čáslavi, Praze, Brně, Třebíči, Sokolově, Šternberku, Bohnicích, Do dětských domovů, nemocným dětem (Šance onkoláčkům a Život dětem), lékařům, seniorům z řad veřejnosti, městským úřadům a úřadům obcí na Vysočině, diakoniím, charitě, chráněným bydlením, pečovatelským domům a také vojákům, kteří slouží na hranicích.

S ochranou obličeje ovšem pomáhají nejen ti, kteří roušky přímo šijí.

„S rozvozem po celé republice od Mostu až po Šumperk například pomáhali motorkáři, kteří se registrovali do skupiny na webu www.motorkaripomáhaji.eu na facebooku /motorkaripomahaji.  Mnoho jednotlivců i institucí se zapojilo i tím, že například k šití roušek propůjčili prostory. I těm patří díky, ať už jde o soukromé firmy, školky, školy… Jen neradi bychom na někoho zapomněli, velký dík patří všem, kteří se jakkoliv zapojili, “ dodala jedna z koordinátorek dobrovolníků FOKUSu Vysočina Helena Štěpánková.

Více než kdy jindy platí že, dobrovolníci nejsou placeni, ne proto, že jsou bezcenní, ale proto, že jsou k nezaplacení !

Společně jsme zvládli velký kus práce!

Děkujeme VÁM.

 


 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK