pondělí, 18. března 2013

V pátek 15. března 2013 se v sále hlineckého muzea uskutečnil slavnostní večer předávání ceny pro dobrovolníky – Křesadlo za rok 2012.

Křesadlo pro dobrovolníky na Hlinecku...

Hlavní cenu Křesadlo předával radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Ing. Pavel Šotola. Křesadlem za rok 2012 byly oceněny: slečna MARCELA BOHÁČOVÁ - věnuje se mentálně postižený klientům v Centru denních služeb Motýl a paní JITKA PEŠKOVÁ, která pomáhá jako dobrovolník ve volnočasovém centru pro mládež - Centru Jana XXIII.

Porota také ocenila zvláštní cenou města dvě dámy, které si zaslouží poděkování za svoji dobrovolnickou činnost věnovanou seniorům. Toto ocenění bylo uděleno v rámci uplynulého Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity. Tyto ceny obdržely: paní Mgr. DRAHOMÍRA BRYCHTOVÁ - připravovala pro obyvatele Domova seniorů Drachtinka programy pro kreativní trávení volného času a paní HELENA VAŠKOVÁ, která je aktivní členkou Městského klubu seniorů. 

Křesadlo pro dobrovolníky na Havlíčkobrodsku...

Ve čtvrtek 14. března byli v koncertním sále Základní umělecké školy v Chotěboři oceněni dobrovolníci z Havlíčkobrodska. Křesadlo 2012, cenu pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci, získala JANA SOCHŮRKOVÁ, která pravidelně dochází do Denního stacionáře v Chotěboři. Dobrovolnice Jana se v dané organizaci věnuje individuálně nebo skupinově klientům, které doprovází při zvládání jejich běžných úkonů a při volnočasových aktivitách. Vypomáhá také při realizaci různorodých akcích pořádaných stacionářem. Sama se velice aktivně podílí na pomoci při přípravě a prodeji výrobků uživatelů služeb.

Slavnostním odpolednem provázela Jana Zuščicová, pozvání přijal místostarosta města Chotěboř Zdeněk Janovský, starostka města Havlíčkův Brod Jan Tecl a Jiří Tošner z Národního dobrovolnického centra Hestia. Nechyběl bohatý program v duchu dobrovolnictví doplněn kolážemi a videozáznamy z dobrovolnické činnosti, hudebním vystoupením žáků ZUŠ a krátkým zamyšlením na téma čím jsou pro mě dobrovolníci v podání klientky denního stacionáře Svatky Klementové a v neposlední řadě drobné občerstvení na posílení závěrem. Nově byl také zajištěn online přenos celé akce, sledovat jste nás mohli např. na webových stránkách dobrovolnického centra.

Poděkování také patří i dalším dobrovolníkům, kteří byli v letošním ročníku nominováni: za Psychiatrickou léčebnu Havlíčkův Brod Lucie Dvořáková, za FOKUS Vysočina Andrea Korelová a Marcela Gašparová, za Sociální služby města Havlíčkův Brod Hana Koubková a Veronika Jirásková, za Domov pro seniory Havlíčkův Brod Ladislav Rasocha a za Oblastní charitu Havlíčkův Brod Marie Prokopová a Josef Havlíček.

Všem dobrovolníkům přejeme, aby stále nacházeli motivaci a uspokojení v dobrovolnictví a pomáhání druhým.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK