1404_tesco-prebirani_certifikatu_zari_2022.jpeg

pondělí, 26. září 2022

Od Tesca jsme obdrželi darovací certifikát na podporu našeho projektu směřovaného na zahradní terapii ve službách chotěbořského Bludiště.

V Bludišti realizujeme zahradní terapii. Je to aktivita, která u našich klientů rozvíjí jemnou a hrubou motoriku, rozvíjí schopnost soustředit se na danu činnost, vede je dlouhodobé a soustavné péči. Zahradní terapie klientům umožňuje přirozeně se učit různým dovednostem a získávat nové zkušenosti.

Abychom mohli aktivitu realizovat co nejdéle během roku ve venkovních prostorách, rádi bychom pořídili nástavce/pařeniště na mobilní zahrádky a vyvýšené záhony.  

Díky pořízení potřebného vybavení budeme schopni formou zahradní terapie našim klientům co nejvíce přiblížit a zprostředkovat kontakt s rostlinami a přírodou po většinu roku. Zahradní terapie přináší klientům pocit radosti z výsledků své práce. Péčí o rostliny si naši klienti rozvíjejí dovednosti, které jim pomohou získat práci.

Zároveň chceme na terase v DS vybudovat mobilní smyslové zóny – mobilní bezbariérový smyslový chodník, který budou moci využívat i lidé trvale upoutaní na invalidní vozík a zónu vůní, abychom našim klientům mohli zprostředkovat kontakt s přírodou.

Náš projekt byl podpořen v grantovém programu: Vy rozhodujete, my pomáháme.  O projektu rozhodovali občané formou hlasování v prodejně Tesco Chotěboř po celý měsíc červenec. Na začátku září jsme si oficiálně přebrali darovací certifikát. Všem děkujeme!

            

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK