175_f11.jpg

čtvrtek, 30. července 2015

Úspěšná spolupráce FOKUSU Vysočina s pořadateli běžeckého závodu v Havlíčkově Borové pokračovala i letos. Stejně jako vloni, tak i tento rok věnovali pořadatelé chotěbořskému středisku FOKUSU dvacet korun za každého závodníka, který se postavil na start. A stejně jako vloni i letos vypsal městys Havlíčkova Borové zvláštní prémii, tentokráte však v ženské kategorii. Za každou vteřinu, o kterou měl být překonán stávající traťový rekord, by putovala do FOKUSU další stokoruna. 

Na oplátku zaměstnanci našich pelhřimovských chráněných dílen vyrobili krásné keramické poháry pro vítěze jednotlivých kategorií a také malou pozornost pro ty závodníky, kteří se přihlásili do všech dosavadních pěti ročníků běžeckého podniku – keramické bumerangy jim jistě udělali radost. Navíc se pořadatelům díky spolupráci s FOKUSEM podařilo získat další partnery, například pojišťovnu VZP a outdoorový obchod Road Outdoor.

A pátý ročník závodu opět potvrdil, jak moc rychle roste popularita této akce nejen mezi závodníky, ale i mezi diváky.

Už při letmém pohledu na startovní plochu na borovském náměstí totiž bylo jasné, že účastnický rekord závodu bude překonán. Na start dospělého závodu (svůj závod totiž měly i děti, kterých se přihlásilo celkem 136) se totiž postavilo 373 běžců, kteří tak jen svoji účastí přinesli FOKUSU takřka sedm a půl tisíce korun.

Na trať pochopitelně vyběhli také závodníci, kteří na svých dresech hrdě nesli nápis „Běžím co můžu, běžím pro FOKUS“ a desetikilometrovou trať se podařilo všem úspěšně zvládnout. Výbornou reklamu FOKUSU připravili také moderátoři závodu, kteří divákům na zaplněném hřišti v Havlíčkově Borové přiblížili činnost naší organizace.

A jaké byly výsledky ve zkratce?

Trať zaběhl nejrychleji ze všech přihlášených Leoš Pelouch z Chotěboře ve fantastickém čase 34 minut a 4 vteřin a překonal tak loňský rekord Matěje Trávníčka. Že by vyvstala nová výzva pro špičkové běžce na další ročník?

Lada Nováková pro FOKUS

Obrovskou radost všem přítomným připravila havlíčkobrodská běžkyně Lada Nováková. Ta zlomila (nutno podotknout, že svůj) rekord trati v ženské kategorii o více než tři minuty a do cíle se přiřítila na celkovém sedmém místě! Věděla, o co se běží a za mohutného potlesku a povzbuzování stovek diváků v elektrizující atmosféře do finiše letěla jako blesk. Vyběhla tak FOKUSU dalších sedm tisíc korun. Právě na tuto částku totiž městys Havlíčkova Borová zvláštní prémii zastropoval. Pokud by hranice připravena nebyla, sympatická slečna z Havlíčkova Brodu by ji dokázala překonat takřka třikrát!

Při vyhlášení výsledků tak mohla vedoucí chotěbořského střediska FOKUSU Dagmar Ondráčková převzít symbolické šeky v celkové výši bezmála 14 a půl tisíce korun. „Všem závodníkům, pořadatelům i fantastické Ladě Novákové moc a moc děkujeme,“ řekla do mikrofonu Dagmar Ondráčková, která se sama závodu účastnila.

 „Celá akce se mi moc líbila. Výborná organizace, vynikající sportovní úroveň, běželo se krásnou přírodou a všude vládla skvělá atmosféra. Příští rok se určitě zúčastním znovu. Navíc jsem moc ráda, že s námi pořadatelé opět navázali spolupráci,“ radovala se v cíli projektová manažerka FOKUSU Lucie Marková.

Ještě jednou díky všem a už nyní se můžeme těšit na další ročník.

Více o závodě naleznete na: http://www.borovska10.cz.

Naši malou fotogalerii najdete zde: http://www.fokusvysocina.cz/foto/fotogalerie-stredisko-chotebor/borovska-desitka-2015  

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK