129_f15.jpg

čtvrtek, 31. července 2014

Nevšední zážitek a elektrizující atmosféru si v sobotu 26. července v Havlíčkově Borové na vlastní kůži vyzkoušeli všichni účastníci Borovské desítky - běžeckého závodu na deset kilometrů. Na start hlavního závodu se kromě dalších více než 260 běžců postavilo i několik zástupců FOKUSU Vysočina. Proč?

Pořadatelé akce se totiž pro letošek rozhodli s námi spojit své síly a přispět tak dobré věci. Za každého přihlášeného dospělého startujícího přispěli naší organizaci dvaceti korunami na činnost a zvláštní prémii vypsal i městys Havlíčkova Borová. Ten se rozhodl věnovat FOKUSU dalších sto korun za každou vteřinu, o kterou bude překonán stávajícího traťový rekord a tato částka byla navíc v průběhu závodu navýšena na dvě stě korun za vteřinu!

 A podařilo se. Nyní již trojnásobný vítěz závodu – Matěj Trávníček z Nového Města na Moravě – totiž svůj vlastní nejlepší čas překonal hned o 25 sekund a v závod tak v celkovém součtu přinesl FOKUSU Vysočina 10 260 korun! Získané finance poputují do chotěbořského střediska FOKUSU.

 Navíc FOKUS získal na klání, kterého se aktivně nebo divácky zúčastnila takřka tisícovka lidí, velmi dobrou reklamu. Kromě vlastního prezentačního stánku moderátoři v pauzách často hovořili o tom, co organizace představuje a mnoho běžců vyběhlo na trať s nápisem Běžím co můžu, běžím pro Fokus na zádech. Zvlášť na vítězi a suverénovi závodu, Matěji Trávníčkovi, vypadal propagační slogan velice dobře… Naše modrobílé logo pochopitelně nechybělo ani u stupínků vítězů.

A jaké byly ohlasů některých závodníků z řad FOKUSU? Jak se jim líbila propagace naší organizace?

Nádhera. Neznám atmosféru kolem běžeckých závodů, protože jsem ještě nikdy žádný neběžela. Ale z atmosféry v Havlíčkově Borové jsem byla opravdu překvapená.  Tolik běžců, tolik diváků a tolik energie na jednom místě a všichni měli shodný cíl – zvládnout závod podle svých představ! A nezáleželo na tom, jestli to pro někoho znamená uběhnout 10 kilometrů nebo si zlepšit čas. Všichni do toho šli s chutí a nadšením.

Závod tak předčil všechna má očekávání. Chtěla bych tímto poděkovat celému organizačnímu týmu závodu za skvělou práci a prezentaci naší organizace a také  městu Havlíčkova Borová, které svůj příspěvek zvedlo  během závodu dvojnásobně! Naše jméno bylo zmiňováno neustále a myslím, že bylo skutečně vidět. A to nejen díky našemu prezentačnímu stánku, ale docela početnému týmu běžců FOKUSu Vysočina. Proto děkuji všem, kteří se účastnili závodu ať už jako závodníci nebo jako podpora na trati či občerstvení v cíli. Byl to moc hezký zážitek!

Anna Šimonová, ředitelka FOKUSU Vysočina                                  

 

Na B10 jsem potkal profíky i hobíky, závod byl velmi dobře zorganizovaný a viditelně otevřený všem zájemcům o běh i sport.  Počasí vyšlo a výborná atmosféra před startem vyprovokovala k dobrému výkonu každého, kdo přišel.  Fandící lidé v cíli jsou jedinečným zážitkem, takový aplaus každému přiběhnuvšímu účastníkovi jsem ještě nikde nezažil! A na trati jsem potkal i několik dvojic, které se podporovali navzájem a cestou popovídali o všem možném.

Myslím, že FOKUS a Borovská desítka si pomáhají navzájem při propagaci svých aktivit. Nezanedbatelná byla účast lidí z FOKUSU a povědomí o závodu v organizaci je také zřejmé.

Mile mě překvapila účast „neběžců“, kteří svou účastí dávají najevo svůj vztah k Havlíčkově Borové, k FOKUSU, nebo samotnému běhu.  

Miroslav Kupec, konzultant – projekt Rok jinak

 

Měla jsem nastaven svůj limit okolo hodiny (ideálně do hodiny), což se celkem podařilo (nějaká ta minutka navíc se ztratí), tudíž jsem byla spokojena. Navíc takový výsledek by šel jistě časem vylepšit, takže jsem sama zvědavá, zda u běhání i  nadále  vydržím. Je skvělé vidě,  kolik lidí se baví pohybem a vše navíc bylo umocněno tím, že klání probíhalo v půvabné přírodě.

Myšlenku propojení závodu s naší organizací považuji za naprosto skvělou. Stánek jsme měli sice trochu bokem, ale vzhledem ke správné medializaci ze strany moderátorů byla prezentace Fokusu zřetelná. Chtěla bych tak poděkovat všem organizátorům za vstřícný přístup.

Dagmar Ondráčková, vedoucí chotěbořského střediska

 

Když se ohlédnu nazpět, tak se mi líbil nejen ten závod, ale vlastně i přípravy okolo. Nikdy bych nevěřila, že něco takového dokáže člověka tak vyburcovat. Jsem ráda, že jsme všichni proběhli cílem a doufám, že příští rok se zase postavíme na startovní čáru.

Závod byl perfektně organizačně zvládnutý, moderátoři seznámili lidi s naší organizací, během závodu se mě spousta lidí ptala, kdo to ten FOKUS je. Myslím, že jsme se dostali dalším lidem do podvědomí a to je přesně to, co potřebujeme. Překvapil mě i počet lidí, kteří běželi pro FOKUS. Veliké díky patří nejen pořadatelům, ale i všem účastníkům a fanouškům. Bylo to super!

Jana Havlíčkova, asistentka ředitele

Chcete o závodě vědět víc? Pak navštivte www.borovska10.cz nebo facebookový profil závodu.

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK