185_6.jpg

úterý, 17. listopadu 2015

V sobotu 21.listopadu proběhne po celé České republice další ročník Národní potravinové sbírky. A aktivně - jako jeden z organizátorů - se do ní znovu zapojí i FOKUS Vysočina. Ostatně nebude to poprvé, ale celkem potřetí. Pod naší taktovkou se třeba už vloni v havlíčkobrodském hypermarketu Albert podařila vybrat více než tuna potravin. Letos bude FOKUS navíc vybírat trvanlivé potraviny ještě v chotěbořském Tescu. 

Na stejném místě v Havlíčkově Brodě jako volni pak budou zaměstnanci FOKUSU, naši klienti i dobrovolníci připraveni i letos. Překonáme loňský skvělý počin?

 "Národní potravinová sbírka, která bude v tomto termínu probíhat po celé České republice, spočívá ve výběru trvanlivých potravin, které budou - tedy v případě havlíčkobrodského Albertu, kde se zapojí hned deset našich dobrovolníků - uskladněny v Potravinové bance Vysočina v Ledči nad Sázavou. Potravinová banka je pak průběžně daruje potřebným, jako jsou děti v dětských domovech, sociálně slabé rodiny, senioři, matky v azylových domech, lidé bez domova a podobně. Lidé mohou darovat trvanlivé potravin (mouky, cukry, luštěniny, konzervy...), nápoje i sladkosti pro děti. Každý zákazník dostane při vstupu do Albertu letáček, na kterém je seznam potravin, které lze darovat, nakoupené potraviny poté může odevzdat za pokladnami dobrovolníkům do označených nákupních košíků," uvedla koordinátorka dobrovolníků FOKUSU, Iveta Krčálová. 

Kromě havlíčkobrodského Albertu proběhne sbírka pod vedením FOKUSU ve stejný čas také v Tescu v Chotěboři. Odtud ale vybrané jídlo nepoputuje do potravinové banky v Ledči nad Sázavou, ale bude k dispozici pro naše potřebné klienty. 

Zapojte se tedy také a pomozte nákupem trvanlivých potravin pro potřebné.

V každém kraji se aktivně zapojí minimálně jeden obchod. 

Více info na: http://potravinypomahaji.cz/

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK