281_img_5772.jpg

čtvrtek, 25. dubna 2019

Dobrovolnické centrum v regionu Havlíčkův Brod a Chotěboř ocenilo své dobrovolníky. Stejně jako v předchozích týdnech, kdy jsme cenu Křesadlo předávali v Hlinsku a Pelhřimově.

Slavnostní večer spojený s předáváním Křesadla - ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci, proběhl 17. dubna v sále Základní umělecké školy v Chotěboři.

„Cenu za loňský rok získala Hana Kodrlová. Ta svůj volný čas věnuje klientům ze Sociálních služeb města Havlíčkův Brod. Pravidelně za nimi dochází, předčítá z knih, s klienty si povídá,  chodí s nimi na vycházky a občas s sebou dokonce přivede i svého německého ovčáka Baddyho, který svou přítomností vždycky všechny potěší,“ říká Jitka Klepetková, vedoucí chotěbořského střediska FOKUSU Vysočina.

A kdo byli další nominovaní dobrovolníci? Jaroslava Kabelková (Krajská knihovna Vysočiny), Stanislav Michek (Knihovna Ignáta Herrmanna a IC Chotěboř), Naděžda Mištová (FOKUS Vysočina, z.ú., středisko Chotěboř) a Pavel Zábystrzan (Dům na půl cesty Havlíčkův Brod).

Dobrovolníky nominují organizace nebo lidé individuálně. O tom, kdo Křesadlo dostane, rozhoduje komise složená ze zástupců neziskových organizací, školství, státní správy a samosprávy.

Slavnostního podvečera se zúčastnili a dobrovolníkům osobně poděkovali i vzácní hosté, starosta města Chotěboř Tomáš Škaryd a senátor a starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl.

„I přesto, že cenu obdrží pouze jeden dobrovolník, všem patří velký dík a uznání za jejich nezištnost a ochotu věnovat svůj čas a dovednosti ve prospěch druhých,“ dodávají shodně všichni organizátoři.

FOKUS Vysočina v současné době provozuje hned čtyři dobrovolnická centra (DC), kde pomáháme lidem, kteří chtějí věnovat svůj čas nezištně ostatním. Dobrovolnické centrum v regionu Havlíčkův Brod a Chotěboř, Dobrovolnické centrum v regionu Humpolec a Světlá na Sázavou, Dobrovolnické centrum v regionu Hlinsko a Dobrovolnické centrum v regionu Pelhřimov.

Více o našich DC najdete:  http://www.fokusvysocina.cz/fokus-vysocina-dobrovolnicka-centra

 

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK