197_5-ok.jpg

čtvrtek, 31. března 2016

Byla to skvělá akce. Rockový koncert populární skupiny Vosa Rock, který v sobotu 12. března spolu s kapelou na podporu FOKUSU Vysočina zorganizoval Karel Pazderka, pořádně táhl. Aby ne. Sálem ve skvělé atmosféře rezonovala výborná muzika a navíc všichni přítomní věděli, že svoji účastí přispívají na dobrou věc. Hlavní pořadatel totiž slíbil, že výtěžek akce poputuje do chotěbořského střediska FOKUSu. A jak řekl, tak se stalo. O týden později předal (spolu s větší částí kapely) na neformálním setkání zástupcům naší organizace symbolický šek na celých 61 tisíc korun!

Lidí na koncert dorazilo více než čtyři sta a všichni se celou noc skvěle bavili. Navíc mohli vydražit limitovanou edici pískovaného skla od pana Kočího (dražba vynesla krásných pět tisíc korun) a zakoupit za symbolickou cenu i tematické placky. Nároku na svůj honorář se kapela vzdala a finančně na akci spolupracoval také městys Česká Bělá, v jehož prostorách se celá akce konala. Sečteno a podrženo - celkový výtěžek čítal více než šedesát tisíc korun!

Přítomní se kromě toho také dozvěděli něco o FOKUSU, neboť na místě pochopitelně nechyběl náš informační stánek.  

Tajemný šek 

O týden později pak do Chotěboře dorazil hlavní pořadatel koncertu a takřka všichni členové skupiny Vosa, aby celý výtěžek předali do správných rukou. Když Karel Pazderka trochu tajemně skrýval symbolický šek za zády, byli všichni přítomní z FOKUSu pořádně napnutí. Částku, která se na něm objevila, skutečně nečekal snad nikdo. Na tváři vedoucí našeho chotěbořského střediska, Dagmar Ondráčkové, která jako první šek spatřila, bylo dojetí vidět na první pohled.

„Opravdu nevím, co říci. Snad jen, že si vaší nezištné podpory nesmírně vážíme. Všem vám z celého srdce děkujeme,“ řekla na setkání s Karlem Pazderkou a kapelou Ondráčková.

 Celé, asi hodinové posezení a následná prohlídka budovy FOKUSU, probíhalo v opravdu přátelské a příjemné atmosféře. Na místě nechyběli ani někteří nadšení klienti našeho stacionáře, kde vybrané finance pomohou. Ty - jen tak mimochodem - byly na místě předány přímo v hotovosti. 

„Jsme rádi, že tyto peníze poslouží dobré věci, nejsou nám lhostejné osudy ostatních lidí. Musíme říci, že se na koncertu samozřejmě podíleli i další, kterým je třeba poděkovat. Lidé navíc opravdu dávali peníze spontánně a rádi. Mnohdy právě tvrdí rockeři mají ta největší srdce,“ řekl Pazderka, člověk o kterém i členové Vosy hovoří právě jako o muži se zlatým srdcem. A právem. Koncert pro FOKUS totiž nebyl první událostí tohoto druhu, kterou pořádal. Už dříve totiž s rozsochateckými hasiči sháněl finance pro dítě postižené cystickou fibrózou, výtěžek z jiné akce zase putoval těm, které zasáhly povodně. „Aspoň nějak se snažíme pomoci,“ mávl s úsměvem rukou.

Taková pomoc se jen tak nevidí. Díky všem!

Dodejme, že výtěžek akce bude v Chotěboři využit na dovybavení odpočinkové místnosti pro naše klienty. 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK