134_plakat_na_vlastni_kuzi.jpg

úterý, 23. září 2014

Havlíčkův Brod – Zážitkovou akci s názvem Na vlastní kůži uspořádají ve středu 24. září od 14 hodin společnými silami FOKUS Vysočina, Sociální služby města Havlíčkův Brod, Oblastní spolek Českého červeného kříže a havlíčkobrodský Senior Point.

Podle pořadatelů si příchozí budou moci na vlastní kůži vyzkoušet gerontooblek, který simuluje pocit silné fyzické únavy, pohyb na vozíku nebo se třeba nechat uvést do schizofrenního stavu. K čemu však může taková zkušenost posloužit?

„Akce je zaměřena na širokou veřejnost a měla by přispět k prohloubení mezigeneračního dialogu. Poznání, empatie a porozumění totiž slouží jako prevence proti sociálnímu vyloučení seniorů a osob se zdravotním postižením ze společnosti. Chceme tak příchozím umožnit, aby si dokázali prožít a uvědomit situace, do kterých se tito lidé mohou běžně dostávat. Rádi bychom tak svým dílem přispěli k vzájemnému porozumění a pochopení,“ sdělila za všechny pořadatele Magdalena Kufrová, ředitelka Sociálních služeb města Havlíčkův Brod.

Chybět nebude ani doprovodný program, při kterém vystoupí žáci havlíčkobrodské ZUŠ J.V.Stamice, připravena bude přednáška o zdravé výživě, k dispozici bude i měření krevního tlaku a glykemie a samozřejmostí je občerstvení.

  Akce se uskuteční v Senior Pointu Havlíčkův Brod, který se nachází v prostorách bývalé Základní školy Rubešova. Vchod do prostor vede z parku.

 

 



 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK