1423_obrazek_whatsapp_2024-01-29_v_12.51.55_376bdf83.jpg

středa, 31. ledna 2024

Pomoc všeho druhu. Tak by se dala stručně vystihnout dobrovolnická činnost letošního držitele ceny Křesadlo 2023 Davida Konečného.

V loňském roce pomáhal ve třech organizacích – Nemocnice Pelhřimov, Rodinné centrum Krteček a FOKUS Vysočina.

„David kontaktoval dobrovolnické centrum po propuštění z léčby na protialkoholním oddělení. Kromě jiných se zapojil i do chodu našeho Recovery klubu. Vždy byl pracovitý, ochotný pomoci se vším, co bylo třeba ať už to byly úpravy prostoru nebo skládání nábytku. V rámci programu v obchůdku SPOLU, ale třeba i vedl výrobu lapačů snů. Navíc stojí i u zrodu skupiny ZÁVISLOSTI, kde dává pravidelně lidem prostor se scházet nad tématem jejich boje se závislostí, poskytuje informační a konzultační služby lidem, kteří váhají, zda nastoupit do léčby,“ napsala v nominaci Marie Magdalena Houšková, která je komunitním pracovníkem právě v Recovery klubu v Pelhřimově.

Křesadlo, které se každoročně uděluje pod záštitou organizace Hestia a za finanční podpory města Pelhřimov, je cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci nebo naopak – cena pro neobyčejné lidi, kteří dělají obyčejné věci. Dobrovolnická centra FOKUSu Vysočina ji začala předávat v roce 2002, aby podpořila své dobrovolníky a zviditelnila dobrovolnictví jako takové. Náhodný není ani motiv křesadla – dobrovolníci jsou těmi, kteří pomáhají vykřesat jiskry lidství.

V Pelhřimově se Křesadlo uděluje v rámci předávání cen města Pelhřimov.

Gratulujeme všem oceněným a ostatním dobrovolníkům, kteří byli nominováni. Samotná výhra neznamená tolik, jako to, co všichni dobrovolníci bez nároku na finanční odměnu a ve svém volném čase dělají pro ostatní. 

    

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK