1364_0001.jpg

pondělí, 22. listopadu 2021

Nejste na to sami. Své zkušenosti s duševním onemocněním můžete nově sdílet s lidmi, kteří mají stejnou zkušenost jako Vy. Díky paní Lídě, klientce FOKUSu Vysočina, vzniká kreativní svépomocná skupina Na houpačce, na níž se můžete společně radovat i být smutní.

„Procházím psychoterapií a hledám sama sebe. Svépomocnou skupinu jsem se rozhodla založit, protože právě toto mi ve FOKUSu chybělo. Chtěla jsem potkávat lidi, kteří zažívají to samé,“ svěřuje se klientka Lída, která se v budoucnu chce stát peer konzultantkou.

V první řadě tak její členové budou navzájem sdílet svoje zkušenosti. „Lidé s duševním onemocněním jsou často izolovaní, nemají sebedůvěru, aby si našli kamarády, a do společnosti moc nechodí,“ upozorňuje Lída.

Společně ale budou i tvořit, malovat nebo třeba relaxovat u hudby či dobré knihy. „Okruh aktivit je opravdu široký, protože každému pomáhá něco jiného,“ podotýká Lída. „Příchozí se mohou zapojit, ale také jenom koukat zpovzdálí a prostě jen být s námi,“ doplňuje.

První, především informativní, schůzka se koná v úterý 23. listopadu v 10 hodin v budově Baukomplexu, kde sídlí středisko FOKUSu Vysočina. Komu by tento termín nevyhovoval, může skupinu navštívit o den později, a to 24. listopadu ve 14.30 hodin.

Zájemci se budou setkávat jednou za čtrnáct dní. „Každý je vítaný. V současné chvíli je určená pro klienty FOKUSu, ale do budoucna bych byla ráda, aby se otevřela i pro veřejnost,“ nastiňuje Lída další možný vývoj skupiny.

„Chtěla bych poděkovat Martinovi Fuitovi za pomoc s organizací kurzu a Magdě Štroblové, která stála u zrodu myšlenky na pořádání této skupiny,“ dodává klientka Lída.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK