pátek, 7. června 2013

Díky finanční podpoře Kraje Vysočina z Fondu Vysočiny mohl FOKUS Vysočina zahájit další etapu postupné rekonstrukce objektu 5. května 356 v Havlíčkově Brodě.

Během března, dubna a května byly provedeny stavební úpravy druhého nadzemního podlaží a své služby zde začal poskytovat Tým podpory v zaměstnávání, který dosud působil na adrese Štáflova 2003. Nabízená služba sociální rehabilitace je určena lidem se zdravotním znevýhodněním, kteří chtějí získat a posléze si i udržet pracovní místo v běžném pracovním prostředí. Individuální podpora je poskytována při hledání zaměstnavatele, při nácviku sociálních a pracovních dovedností, při vyřizování náležitostí spojených s pracovní smlouvou. Podpora je poskytována před i po nástupu do zaměstnání až po dobu 2 let. Zahrnuje pracovní asistenci a zaučení v potřebných dovednostech i přímo na pracovišti.

Nové prostory umožní vedle společných setkání uživatelů v rámci podpory v zaměstnávání a služby kariérové poradenství také realizaci nového programu Finanční vzdělávání, který je zaměřený na nácvik hospodaření a prevenci pádu do „dluhové pasti“. Tým bude také pokračovat v zajišťování Job klubů - odborně vedených kurzů, ve kterých se zájemci učí, jak si najít zaměstnání a udržet se v něm. Získají přehled o zabezpečení v nezaměstnanosti, vytvoří si vlastní životopis, připraví se na přijímací pohovor a na první dny v novém zaměstnání.

V roce 2012 pomáhal Tým podpory v zaměstnávání 47 zájemcům z havlíčkobrodského regionu.
Více informací o projektu Rekonstrukce Domu sociálních služeb - objektu 5. května 356 naleznete zde

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK