135_dsc02965.jpg

pondělí, 13. října 2014

„Připojte se k nám a připomeňte si s námi, že tvořivost přináší radost do našich životů.“ Takový vzkaz posílá veřejnosti havlíčkobrodské středisko FOKUSU Vysočina, které vyhlašuje již třetí ročník soutěže Cena Zdeny Pleskačové – Cena za nápad.

„Soutěž organizujeme na počest zakladatelky rukodělné chráněné dílny, jejíž práce byla nesmírně kreativní a tvořivá. Rádi bychom, aby tato soutěž přinesla potěšení i dalším lidem, třeba právě při tvoření vítězného soutěžního návrhu. Podmínky soutěže zůstávají obdobné, jako v předchozích ročnících,“ vysvětluje Eva Teclová, vedoucí havlíčkobrodského střediska FOKUSU.

Kreativní lidé z řad veřejnosti tak mohou, stejně jako během minulých ročníků, zaměstnancům této neziskové společnosti zaslat nápad na nový keramický výrobek. Ten nejlepší pak bude se souhlasem autora vyroben v chráněných dílnách FOKUSU. Nápad stačí pouze popsat několika slovy tak aby byl zřetelný autorský námět, případně je pochopitelně možné jej i nakreslit, vyfotografovat a uvést jeho rozměry.

 „Komise vyhodnotí originalitu návrhu, realizovatelnost výroby v chráněných podmínkách a estetickou úroveň. Soutěž je určena jednotlivcům starším patnácti let a každý účastník soutěže může přihlásit maximálně jeden námět. Svůj námět prosím opatřete názvem výrobku, jménem a věkem autora a kontaktní adresou, e-mailem a telefonem. Uzávěrka soutěže je 15. listopadu tohoto roku,“ doplňuje Teclová.

Dejte fantazii prostor a pomůžete

 Podle ní proběhne oficiální vyhlášení výsledků soutěže 9. prosince během vánočního setkání v kavárně AVEKAVE na brodské ulici 5.května.

 „Autoři oceněných námětů budou také odměněni věcnými cenami. Náměty přijímá paní Eva Douchová osobně nebo poštou na adrese Štáflova 2003, Havlíčkův Brod 580 01, nebo e-mailem na adrese: eva.douchova@fokusvysocina.cz. Dejte své fantazii prostor, víc to opravdu nestojí a možná vznikne něco krásného… Svým návrhem v neposlední řadě pomůžete chráněné dílně, která zaměstnává lidi s postižením, převážně s duševním onemocněním.  Těšíme se na Vaše nápady,“ dodává na závěr vedoucí havlíčkobrodského střediska FOKUSU. 

Na snímku vidíte loňský vítězný návrh.

 

 

 

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK